Barion Pixel

Első rész

Hamm bekaplak

“A kisgömböc történetét átértelmező műben a Nagy Háború ideje alatt működő speciális huszáralakulattal találkozunk, akiknek feladata a folklórból ismert természetfeletti lények megregulázása. A magyar történelem valós eseményei itt csak távoli kulisszaként jelennek meg, míg a falu és a huszárok kinézete egészen hiteles, de már keveredik azokkal a zsánerjellemzőkkel, amik később könyörtelenül veszik át a sztori feletti irányítást. A szereplők és tárgyak enyhe steampunk hangulatot mutató külcsínje mellett leginkább a cronenbergi testhorror és John Carpenter A dolog című filmjének hatása érhető tetten a fekete mentés huszárok történetén.”

– Könyves Magazin

Rózsafalvi Áron – Csillagszemű

Lovag és setétvadász

Áron zabolátlan és önfejű, veszélyes és heves természetű, de kétségkívül a legkiválóbb harcos a mentések tizenkettes osztagában, azaz a „boszorkányosoknál”.

Rózsafalvi Mátyás – Geist

Kém, stratéga és kísértet

Mátyás kivételes kém és rendkívüli stratéga, elsődleges szerepe mégis inkább az, hogy a lehetőségekhez mérten próbálja Csillagszeműt megóvni attól, hogy túl nagy bajba keverje magát és az osztagot.

Muri Rebeka – Vörös Rébék

Felcser, robbantási szakértő, pisztolyhős

Rebeka múltja még a tizenketteseken belül is titoknak és tabunak számít. Egyedül az osztag vezetője, Gábor Úr van tisztában Rebeka származásával és előéletével. Rendkívül képzett felcser és különös vonzalmat érez a robbanás, a tűz és a veszély iránt.

Cserhalmi Jónás – Fehérló

Sebezhetetlen, mesterlövész

Rendkívül tapasztalt és megfontolt katona, kivételes mesterlövész, fegyverszakértő és az a hír járja róla, hogy sebezhetetlen, ugyanis hosszú szolgálata alatt még sosem kapott komoly sérülést.

Gerebics János – Róka

Az új fiú, setétvadász-tanonc

Félénknek és gyengének tűnik, de nagy lehetőségek rejlenek benne. Kivételes érzéke van a “setét eredetű” természetfeletti dolgokhoz (mivel erős hányinger kapja el a közelükben) és rendkívüli érzékkel bánik az állatokkal

Morvay Gábor László – Gábor Úr

Szakaszvezető, setétvadász, apa

Gábor Úr már jóval a Nagy háború előtt is a Fekete mentések titkos különítményében szolgált. Keménykezű vezető, kíméletet nem ismerő katona, de ő leginkább mégis egy apának érzi magát, aki a világ veszélyeitől próbálja megóvni harcos-gyermekeit.

Webshopunkban többféle kiadásban is megrendelhetitek a képregényt:

0
    A kosarad tartalma
    A kosarad üres